Involon onze mensen header Saskia

Ontmoet Saskia

Medewerker lokale belastingen

“Om de paar maanden heb je een nieuwe werkplek, met nieuwe mensen en nieuwe werkzaamheden en dat vind ik heerlijk. Ook vind ik de verbondenheid met collega’s heel fijn.”

Portret DSC02055 Saskia V2

Stel jezelf kort voor:

Vanaf maart 2020 ben ik dienst bij Involon als medewerker lokale belastingen. Hiervoor studeerde ik juridisch administratief dienstverlener (MBO4). Ik wilde wel nog veel leren maar had geen zin meer om naar school te gaan. Ik ben op zoek gegaan naar een bedrijf waar je veel kan leren en kan door ontwikkelen. Zo ben ik bij Involon terecht komen.

Wat doe je als medewerker lokale belastingen?

Als medewerker lokale belastingen word ik gedetacheerd bij verschillende gemeenten, waterschappen en belastingsamenwerkingen. Toen ik net in dienst was kreeg ik een uitgebreide opleiding zodat ik bekend werd met de vakgebieden. Als snel kwam ik erachter dat ik de invordering heel leuk vond.

Bij verschillende gemeenten, waterschappen en belastingsamenwerkingen heb ik al gewerkt om hen te helpen met het innen van de lokale belastingen. Dit gaat van het treffen van een betalingsregeling, het afhandelen van bezwaren tegen de invorderingskosten (zoals aanmaningen, dwangbevelen en hernieuwd bevelen) tot aan het daadwerkelijk leggen van beslag of vorderingen. Ik hou me op dit moment voornamelijk bezig met de vorderingen. Zoals loonvordering, huurvordering en betalingsvorderingen. Je hebt ook veel telefonisch contact met de burgers. Ik vind dit heel leuk want zo kan je ook de mensen helpen die gewoonweg niet kunnen betalen. Het werk is heel gevarieerd en je komt niet snel in een sleur omdat je na een paar maanden weer op een nieuwe plek zit.

Wat vind je het leukste aan werken bij Involon?

Ik was 19 toen ik begon bij Involon en ik wilde niet vanaf toen tot aan mijn pensioen hetzelfde werk gaan doen. Om de paar maanden heb je een nieuwe plek, met nieuwe mensen en nieuwe werkzaamheden en dat vind ik heerlijk. Ook vind ik de verbondenheid met collega’s heel fijn. Soms ben je een tijdje niet op kantoor omdat je veel bij de opdrachtgever bent, maar als je ergens niet uitkomt kan je altijd je collega’s bereiken.

Bij Involon zijn er ook veel mogelijkheden tot doorgroeien. Je kan adviseur of docent worden, maar je kan bijvoorbeeld ook naar sales gaan. In de toekomst zou ik graag willen doorgroeien naar het adviesteam.

Hoe zou je cultuur bij Involon omschrijven?

De cultuur bij Involon vind ik heel prettig. Ik ben veel bij de opdrachtgever maar als ik op kantoor ben is het altijd heel gezellig. Iedereen toont interesse in elkaar en in welke opdracht men heeft.

Wat betekent werken bij Involon voor jou?

Werken bij Involon betekent voor mij hard werken, veel leren en echt iets betekenen voor je opdrachtgever. Jij komt daar om hen te helpen/ondersteunen. Het is altijd een doel van mij om net iets harder te werken dan de mensen daar en altijd af te sluiten met een positieve recensie. Veel Involon-ers delen deze mindset en dat maakt het gewoon heel leuk om bij Involon te werken, want ondanks dat je elkaar niet altijd ziet heb je toch samen hetzelfde doel.

Waar ben je trots op?

Dat ik in 4 jaar tijd al heel veel geleerd en ook heel veel bereikt heb.

Is dit jouw vakgebied, of lijkt het je interessant? Bekijk dan hier alle vacatures – belastingen.

Over Involon

Involon is dé kennispartner voor lokale overheden en samenwerkingsverbanden op het gebied van basisregistraties, belastingen en financiën. Met bijna 40 jaar ervaring in het vakgebied weet Involon precies wat er speelt. Het werk bij verschillende opdrachtgevers biedt afwisseling én is een kennisversneller, waardoor je jezelf vele malen sneller ontwikkelt. En dat waarderen en belonen we.

Meer over ons

Contact

Vakkundig Veelzijdend Verbindend