Involon onze mensen header Mandy

Ontmoet Mandy

Medewerker lokale belastingen

“Het is fijn om zowel binnen Involon als bij de opdrachtgever als een volwaardige medewerker van het team te worden gezien.”

Portret DSC00932 Mandy

Stel jezelf kort voor:

Hoi! Mijn naam is Mandy (31) en ik ben sinds oktober 2021 werkzaam bij Involon. Voordat ik bij Involon kwam werken, heb ik de opleiding Juridisch Administratief Medewerker (zakelijke dienstverlening) op het MBO afgerond.

Daarna heb ik vanuit mijn MBO-stage bij een makelaar gewerkt als backofficemedewerker en vervolgens heb ik bij een verzekeringstussenpersoon als commercieel medewerker binnendienst gewerkt. Deze laatste baan was leuk maar paste niet bij mij als persoon. Doordat de opleiding die ik heb gedaan breed is en ik veel interessant vind, wist ik niet zo goed wat ik moest doen na deze baan. Toen ik benaderd werd door het uitzendbureau voor de detacheringsfunctie bij Involon, was ik enthousiast om met deze uitdaging te beginnen bij een werkgever die ook meerdere aspecten en doorgroeimogelijkheden kan bieden.

Wat doe je als medewerker lokale belastingen?

Bij Involon ben ik begonnen met een opdracht bij een belastingsamenwerking in Limburg. Hier heb ik de verzoeken tot kwijtschelding behandeld. Burgers die hun belastingaanslag niet kunnen betalen, kunnen een verzoek indienen tot kwijtschelding van (sommige) belastingen. Deze aanvragen worden op verschillende punten getoetst of de burger hiervoor in aanmerking komt. Ik merkte dat deze kant van het werk niet mijn voorkeur heeft. Involon heeft dit goed opgepakt en heeft voor mij, nadat de opdracht in Limburg afliep, een andere opdracht gezocht. Nu heb ik een opdracht gekregen bij de Gemeente Amsterdam voor het afhandelen van de WOZ-bezwaren waar ik veel plezier uit haal. Zeker omdat ik de ruimte krijg bij deze opdracht om naast het afhandelen van de WOZ-bezwaren ook andere taken op te pakken die het team daar doet.

Wat vind je het leukste aan werken bij Involon?

Het leuke aan werken bij Involon is dat je kennis maakt met de verschillende belastingsoorten en werkzaamheden bij de overheid door de basiscursussen die Involon faciliteert. Ook heb je genoeg collega’s waarbij je even mee kunt kijken bij hun werkzaamheden en staat er altijd iemand voor je klaar als je een vraag hebt of als je een lastig dossier wilt doorspreken.

Daarnaast vind ik het fijn dat er verschillende cursussen worden aangeboden waarbij je kan meedoen als deze je interesse hebben of in jouw vakgebied liggen. Je krijgt dus de keuze of je jezelf wilt verbreden in kennis, of je wilt specialiseren op een bepaald vakgebied. Bovendien wordt er ook de mogelijkheid geboden om door te groeien naar andere functies binnen Involon als daar jouw interesses liggen.

Hoe zou je cultuur bij Involon omschrijven?

Wij zijn een enthousiast en grotendeels jong team met een uitvalsbasis in Wijchen. Het indelen van je werkweek kan in goed overleg. De meeste dagen van de week zijn de detacheringsmedewerkers op locatie bij de opdrachtgever maar wanneer er in Wijchen gewerkt wordt, merk je altijd meteen dat iedereen elkaar even opzoekt en openstaat om elkaar te helpen. Een praatje bij het koffieautomaat of een bureaubabbel is dan ook snel gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om zo nu en dan thuis te werken.

Bovendien is Involon een echte kennisorganisatie. Leren en groeien wordt echt gestimuleerd. Fouten zijn leermomenten en groeien doe je iedere dag weer want je komt altijd wel nieuwe dingen tegen. Ook biedt Involon intern cursussen en workshops zodat je je kennis kan verbreden.

Wat betekent werken bij Involon voor jou?

Werken bij Involon betekent voor mij dat ik de mensen kan helpen. De opdrachtgevers worden geholpen wanneer wij bij hun worden ingezet maar ook de burgers worden hierbij geholpen. We zorgen namelijk voor een snelle maar professionele afhandeling van het openstaande werk.

Maar natuurlijk ook mijn collega’s! Wanneer zij een vraag hebben en ik kan helpen, doe ik dat graag. Hierdoor haal ik veel voldoening uit het werk wat ik nu doe!

Waar ben je trots op?

Toen ik bij Involon begon, wist ik eigenlijk inhoudelijk niets van de gemeentelijke belastingen af, behalve dat deze natuurlijk bestaan. Binnen een half jaar doe je zoveel kennis en ervaring op, dat je jezelf al snel zeker gaat voelen en je steeds gespecialiseerder wordt.

Met nieuwe medewerkers heb ik de gelegenheid gekregen om de begeleiding en het mentorschap te gaan doen. Dit geeft mij veel vertrouwen en daar ben ik zeker trots op. Ook bij de opdrachtgever merk ik dat zij vertrouwen op mijn kennis en vaardigheden. Dit door de vragen waarmee zij bij mij komen, maar ook wanneer zij mij vragen of ik een nieuwe medewerker wil uitleggen hoe de processen werken. Het is fijn om zowel binnen Involon als bij de opdrachtgever als een volwaardige medewerker van het team te worden gezien.

Is dit jouw vakgebied, of lijkt het je interessant? Bekijk dan hier alle vacatures – belastingen.

Over Involon

Involon is dé kennispartner voor lokale overheden en samenwerkingsverbanden op het gebied van basisregistraties, belastingen en financiën. Met bijna 40 jaar ervaring in het vakgebied weet Involon precies wat er speelt. Het werk bij verschillende opdrachtgevers biedt afwisseling én is een kennisversneller, waardoor je jezelf vele malen sneller ontwikkelt. En dat waarderen en belonen we.

Meer over ons

Contact

Vakkundig Veelzijdend Verbindend